Ons proces & aanpak: Besluitvormingsondersteuning voor slimmere implementatie

Het selecteren van de juiste technologie is al moeilijk genoeg. De timing en implementatie goed voor elkaar krijgen is nog moeilijker. Daarom is ervaren, onafhankelijk advies essentieel.

Goltens Green Technologies volgt een beproefd, flexibel proces dat de technologie van 3D-scans gebruikt als basis voor een efficiënte uitvoering van retrofits. Reders kunnen Goltens Green Technologies inzetten voor de selectie van onderdelen, planning en design, of voor het uitvoeren van een volledige turnkey-oplossing.

 

 

1

Shortlist van systemen of selectie

Een onafhankelijke partner, met brede ervaring en wereldwijde capaciteit, is nodig om met behulp van technologische oplossingen aan het scala van reguleringen te voldoen. Goltens begeleidt het proces van implementatie over de gehele vloot op een efficiënte manier. Goltens Green Technologies is een zeer gekwalificeerde gesprekspartner als het gaat om het beoordelen van nieuwe (en vaak nog onbewezen) technologieën.

 

2

Onderzoek aan boord en 3D-laserscannen

Zeer gedetailleerd 3D-laserscannen is een accurate en efficiënte manier om de haalbaarheid, impact en eventuele moeilijkheden in kaart te brengen, alvorens een technologische oplossing aan boord van een schip te installeren. Daarbij elimineert het de meeste risico's die horen bij handmatige meting en fabricering zonder voorbewerking. Scannen kan over het algemeen voltooid worden zonder onderbreking van de werkzaamheden van het schip.

 

3

Modelleren en conceptontwerp

De data van de 3D-laserscan wordt gebruikt om de shortlist van systemen in de bestaande ruimte te modelleren. Zowel de eigenaar van het schip als de hoofdingenieur zullen duidelijk kunnen zien dat de uiteindelijke locatie van het systeem geen belemmering zal zijn voor de normale functies van het schip. De beschikbare ruimte voor onderhoud kan ook geverifieerd worden. Meerdere systemen kunnen getoond worden, om te bepalen wat de beste oplossing is.

 

4

Detailengineering

De precisie van de 3D-scan maakt het mogelijk om een nauwkeurig productiepakket te creëren. Hierin zitten tekeningen van alle funderingen, mechanische en elektrische componenten, evenals een uitgebreid overzicht van alle onderdelen die nodig zijn voor installatie. Leidingen, verbindingen en funderingen kunnen vooraf vervaardigd worden met een hoge nauwkeurigheid. Hierdoor wordt het tijdrovende proces van het inpassen van leidingen geëlimineerd.

 

5

Aankoop en fabricering

Goltens Green Technologies levert een gedetailleerde handleiding van het materiaal, samen met het bouwplan en de installatiegids. Op deze manier ontvangen scheepseigenaren een volledig productiepakket. Ze kunnen vertrouwen op Goltens om het te installeren, of ze kunnen het gebruiken voor een scheepswerf naar keuze. Dit geeft een realistische prijsberekening gebaseerd op de materialen die nodig zijn, wat het gemakkelijk maakt om schattingen te vergelijken van verschillende installatie-alternatieven.

 

6

Installatie en inbedrijfstellen

Goltens Green Technologies biedt wereldwijd installatie, inbedrijfstelling en training van bemanning. Het minimaliseren van operationele downtime kan inhouden dat een deel van het werk gedaan wordt tijdens droogdokken, naast of op zee. De wereldwijde beschikbaarheid van installatieteams betekent dat reispatronen in stand kunnen worden gehouden met minimale onderbreking.

 

7

Service

Dit is mogelijk de belangrijkste stap aangaande het perspectief op de lange termijn. Met behulp van ons wereldwijde netwerk levert Goltens Green Technologies doorlopende support en service na installatie.

Voordelen van het Goltens Green Technologies-proces

  • Het modelleren van het systeem zorgt voor een groter vertrouwen in het investeringsbesluit zonder dat het nodig is om het systeem aan te schaffen.
  • Een gefaseerde aanpak is mogelijk (proof of concept-modellen, gedetailleerd design, volledige systeeminstallatie).
  • Reductie/eliminatie van downtime van het schip door precisie van design en voorbewerking.
  • Beperkt werk aan boord en een beperkt aantal onderbrekingen.
  • Verminderde ontwerpkosten voor zusterschepen.
  • Flexibele installatie (installatie kan voltooid worden door Goltens of een andere gekwalificeerde installatiepartner).
  • Aangetoonde resultaten in meer dan 260 retrofits van ballastwaterbehandelingssystemen, LSGO-systeemmodificaties en uitlaatgasscrubberinstallaties.